• 境外办学

大连海事大学科伦坡校区实现中国高等航海教育的首次输出

来源:           作者:           时间:2016-10-21

大连海事大学于2007年起在斯里兰卡科伦坡国际航海工程学院设立了海外校区,开展境外办学项目。目前,两校间的合作已经从最初仅有的本科专业扩大到本硕博三个层次,校区在校生167人,已有毕业生219人获得大连海事大学学位。

First Convocation in 2008

该项目实现了我国高等航海教育的首次输出,且填补了斯里兰卡本科层次高等航海教育的空白,得到了双方政府的高度关注和大力支持。通过项目,我校在斯里兰卡及东南亚航运界的知名度与影响力得以提升,我国航海类专业教学及科研等方面的先进技术与经验得以传播。

Degree Awarding Ceremony in 2013

DMU Delegation's Visit to Colombo Campus in 2014

Certificate Awarded by H. E. Ambassador Yi Xianliang in 2015

CINEC Campus

Dalian Maritime University (DMU) started its Colombo campus by partnering with a local college- Colombo International Nautical Engineering College (CINEC) in 2007. The DMU-CINEC campus offers programs at bachelor, master and doctoral levels. At present, the Colombo campus has 167 full-time students. 219 students have graduated from the campus with DMU degree.

The program attracts close attention and continuing recognition from both Chinese and Sri Lanka governments, as it is the first attempt to export Chinese higher maritime education and the first ever bachelor (and above)-level program in nautical science and marine engineering offered in Sri Lanka. With the success of the cooperation, Dalian Maritime University has won a growing reputation in the shipping community in Sri Lanka and also Southeast Asia. The advanced technology and rich experience of China’s maritime higher education has also been promoted in the area.